返回列表 发帖
回复 176# pamelawei

我就怕打车遇到骗子~我英文又不好,所以我就想找个比较保险的方法,呵呵~是不是从大皇宫出来,还是打车去购物中心比较方便吧?一般打车费不能超过100B对吧?那我再从购物中心回机场的话,还是打车到city line下车那里,然后坐cityline回去就行是吗?

回复  pamelawei

我就怕打车遇到骗子~我英文又不好,所以我就想找个比较保险的方法,呵呵~是不是 ...
小开心 发表于 2012-2-13 22:14

这些地方其实都不远,打车不会超过120B
反正你打开车门上车前,先问“by meter”,对方同意就走,一般打表的司机不会有问题的

回复 178# pamelawei

好的,呵呵,非常感谢啊~

我想问一下,如果早上去水上市场,中午14:40的飞机,时间是否来得及呢?貌似水上市场只有上午可以去?

我想问一下,如果早上去水上市场,中午14:40的飞机,时间是否来得及呢?貌似水上市场只有上午可以去?
花生米米 发表于 2012-2-14 12:59

理论上是12点回到考山路
如果你下午的飞机是国际程,那肯定来不及了,如果是国内的,那还来得及

谢谢pamelawei,有问题还要向你多请教啦

请问下从大皇宫到四面佛TAXI大概多少钱。
如果坐轨道交通怎么走呢?

请问下从大皇宫到四面佛TAXI大概多少钱。
如果坐轨道交通怎么走呢?
模糊得背影 发表于 2012-2-14 13:45

打车大约8公里,起步价35B,2公里以后每公里5B,所以不堵车情况下65B(不知道最近有没有涨价过)
轨道交通除非你很有时间,因为有两种方式:
1、船+步行+地铁
2、船+轻轨
耗时较长
所以在人数超过2个的情况下,建议打车

不过大皇宫门口好多不打表的黑车,要注意一下哦

谢谢pamelawei,有问题还要向你多请教啦
花生米米 发表于 2012-2-14 13:15

不客气啊~

赞美~~~太棒的帖子,果断打印!

btw,想在曼谷着重体验下泰式按摩,有没有相关的经验分享?谢谢~~~

太厉害了,经典呀。收藏了,谢谢岛多多管理员,辛苦了。

回复 66# pamelawei

很热心的同学

赞美~~~太棒的帖子,果断打印!

btw,想在曼谷着重体验下泰式按摩,有没有相关的经验分享?谢谢~~~
mylife5156 发表于 2012-2-17 13:19

亲,水门市场里面泰式按摩,200B/40分钟
你要什么档次的?

收藏~~很强大~~打印出来到了曼谷备用~~HOHO~~
请问LZ,1.从机场到了市区之后,怎么才能找到南部客运站?到市区之后就只能打车啦?我们是计划坐大巴到普吉。2.还有就是轨道交通的运营时间?因为返程是早上10点的飞机,一大早就得出门。

收藏~~很强大~~打印出来到了曼谷备用~~HOHO~~
请问LZ,1.从机场到了市区之后,怎么才能找到南部客运站?到 ...
zdzd1108 发表于 2012-2-17 21:14

1、大皇宫和查都查都有513路可以到南部客运站,好像说胜利碑有4路也能到南部客运站
但我倾向于坐5字头的车

2、6点就有了

终于找到dirty river boat的线路图了

下面是英文说明
简单的来说,蓝色点点的被称作为:Golden Mount Line,线路从金山寺(靠山路不远)到水门市场(CW不远),是条绝对不堵车绝对很好玩的线路哦

The Saen Saep Express Boat serves the long Saen Saep Canal, one of the remaining canals (khlong) that used to flow through Bangkok. Mostly used by locals to commute to work, the service is cheap and you get to see the 'backside' of the neighbourhoods, so to speak. Also, It is immune to Bangkok's notorious traffic jams. The total distance is 18 km (11 mi), and the service operates from 05:30-20:30.

They are comparatively safe — just watch your step when boarding and disembarking as they don't stop at the pier for long and do not let the dirty water get into your eyes. To prevent splashes, the boats are equipped with little curtains that you can raise by pulling on a string, but they have to be lowered at every stop so people can clamber on board. Pay the fare (14-22 baht) to the fearless helmet-wearing ticket collectors who clamber around on the outside of the boat, ducking at bridges, as it barrels down the canal. Press the green 'bell' button if you want to get off at the next pier, else the boat might just skip it. The piers now even have (tiny) signs in English, with the exception of The Mall Bangkapi pier, and it's not obvious that you're at the mall from the canal boat!

The canal runs parallel to Phetchaburi Road, and provides the easiest access from the Golden Mount in Rattanakosin (and nearby Khao San Road) to Siam Square and Pratunam. This line is aptly called the Golden Mount Line and runs from Panfa Leelard pier to Pratunam pier in downtown. If you want to continue your journey beyond Pratunam, passengers have to change boats there. The NIDA Line starts at Pratunam and heads east to Sukhumvit and Ramkhamhaeng. Hold on to your ticket.

Note: as of November 28th 2011, there is no service between Panfa Leelard and Pratunam because of the recent floods.

收藏返回列表